Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis-vrijwilliger in Guinee overleeft ebola
28 november 2014 |

Rode Kruis-vrijwilliger in Guinee overleeft ebola

Eindelijk weer eens een positief verhaal. De ebola-ramp is nog lang niet gekeerd, maar af en toe  zijn er lichtpuntjes. In Guinee overleefde een Rode Kruis-vrijwilliger zijn ziekte.

Mamadou Noumou Diallo (42) is vrijwilliger bij het Rode Kruis van Guinee. Hij kreeg de diagnose ebola , was koortsig , lusteloos en had buikpijn. Hij raakte zelfs in coma. Hij werd behandeld in de kliniek. Na 8 dagen opende hij zijn ogen, en overleefde. Mamadou was de eerste ebola-patient van de kliniek die alle stadia van de ziekte doormaakte en daarna genas.

Isolement

Mamadou en zijn familie dreigden in een isolement te komen. Dorpsgenoten stoven uiteen als Mamadous vrouw, Aissatou , en hun twee kinderen naar hen toekwamen. En toen Mamadou genezen was verklaard van ebola, maar vanwege zijn doorligwonden naar een ander ziekenhuis moest worden overgebracht, was het moeilijk om ziekenhuispersoneel te vinden dat voor hem wilde zorgen.

Maar het liep goed af voor Mamadou. Bekijk het filmpje waarin hij terugkeert in zijn dorp. Bij een vriend achterop de motor en geflankeerd door de witte fourwheeldrive van het Rode Kruis. Het dorp liep uit voor een warm en feestelijk onthaal. Mamadou is nu een bekende in dit dorp en vast en zeker van plan Rode Kruis-vrijwilliger te blijven.

 

 

Help mee in de strijd tegen ebola en bel 0800-1112

Het Rode Kruis is sinds het begin van de uitbraak actief in de bestrijding van de ebola-epidemie in West-Afrika. De eerste opbrengsten van de Giro 555-campagne zijn al besteed aan pakketten voor de veilige en waardige begrafenissen. De Samenwerkende Hulporganisaties zijn momenteel bezig met opschaling van de hulpverlening. Er is daarom dringend behoefte aan meer geld. Help jij mee in de strijd tegen ebola? Bel dan nu met 0800-1112.

Overmaken op Giro555?

Gebruik het IBANnummer van Giro555. Dat is NL08 INGB 0000 000555 (zeven nullen), ten name van SHO in Den Haag. Of doneer via de online doneermodule via de rode button.

 

‚Äč