Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Alweer een Rode Kruisvrijwilliger in Syrië overleden
23 oktober 2012 |

Alweer een Rode Kruisvrijwilliger in Syrië overleden

Zondagochtend is er weer een vrijwilliger van de Syrische Rode Halve maan om het leven gekomen. De totale teller staat inmiddels  op zeven vrijwilligers die tijdens het verlenen van hulp in Syrië zijn gedood. Het Rode Kruis is geschokt door het overlijden en keurt het incident af.


Amjad Al Madani werkte als vrijwilliger op de ambulance. Hij overleed onderweg naar zijn werk in de buurt van Harasta, een buitenwijk van Damascus. In Harasta wordt momenteel zwaar gevochten. 

Gevaar voor eigen leven

Het Rode Kruis is vanaf het begin van uitbreken van het conflict in Syrië aanwezig om hulp te verlenen. Ondanks dit treurige incident blijven veelal jonge vrijwilligers van de Syrische Rode Halve Maan met gevaar voor eigen leven hulp verlenen aan de slachtoffers van het geweld.

Onze Hulp

Het Nederlandse Rode Kruis heeft onlangs 19.000 hygiëne pakketten en een ambulance gestuurd. Alle hulpgoederen zijn  inmiddels aangekomen bij het hoofdkantoor in Damascus. Door het geweld zijn medische zorg en eerste hulp de belangrijkste activiteiten. In totaal is er zo’n 27 miljoen euro nodig voor hulp in Syrië.

Help mee en stort uw gift op giro 6868. Uw hulp is nog steeds hard nodig.