Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis vrijwilligers op Pinkpop 2016
13 juni 2016 |

Rode Kruis vrijwilligers op Pinkpop 2016

​​#HulpInNederland - Afgelopen weekend werd evenemententerrein Megaland in Landgraaf weer omgetoverd tot festivalterrein. Gemiddeld 65.000 mensen per dag namen er hun intrek en veranderde de normaal gesproken zo rustige Limburgse gemeente in een bruisende, feestende, lawaaiige stad.

meisjepinkpop.jpgEnthousiaste vrijwilligers staan klaar om de festivalgangers van Pinkpop te helpen. (Foto: Edo Tams)

Bike-teams

Terwijl bands als de Red Hot Chili Pepers en Rammstein de tijdelijke inwoners  in vervoering brachten met hun muziek, verzorgden 75 vrijwilligers van het Rode Kruis de Eerste Hulp voor hen. Verspreid over vier posten op het festivalterrein en in het bezit van bike-teams en een verbindingsteam, konden de EHBO’ers snel schakelen tussen de verschillende hoofdpodia. En er voor zorgen dat er niemand lang op verzorging hoefde te wachten.

_MG_5314.jpg
 Rode Kruis-vrijwilligers hebben 705 blaren behandeld. (Foto: Edo Tams)

Blaren

Dat kwam ook omdat er dit jaar weinig incidenten waren. In totaal meldden 2699 mensen zich bij de Eerste Hulp. Daarbij ging het 705 keer om blaren, waren er 296 kneuzingen, 250 kleine wondjes en 200 flauwtes. Waren er dan helemaal geen problemen met alcohol- en drugsmisbruik? Jawel. Er meldden zich respectievelijk 34 en 26 keer met een dergelijk probleem. Aantallen die te verwaarlozen zijn op zo’n bezoekersaantal.

_MG_5288.jpg
 Hoewel het rustig is op Pinkpop, houden de vrijwilligers toch een oogje in het zeil. (Foto: Edo Tams)

Festivalweer

Een rustig festival weekend dus volgens inzetcoördinator Joep Smeets. Dat was ook te danken aan het weer dat met zo’n 21 graden en met alleen op zondag enkele buien perfect te noemen was. “Vorig jaar was het 34 graden: dan is het aantal blaren, flauwtjes en uit te delen paracetamolletjes een stuk hoger.”
_MG_5343.jpg
 Al met al is Pinkpop 2016 geslaagd, ondanks de regenbuien op zondag. (Foto: Edo Tams) 

Word vrijwilliger

Wil je ook helpen bij dit soort leuke festivals? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Artikel delen?