Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis vrijwilligers vangen evacués gaslek Barneveld op
3 april 2014 |

Rode Kruis vrijwilligers vangen evacués gaslek Barneveld op

Zo'n 100 tot 150 bewoners van de Nicolaas Beetstraat en omgeving in Barneveld moesten donderdagavond hun huis verlaten in verband met een gaslek. De gemeente schakelde het Rode Kruis in om opvang en verzorging te bieden aan de met name wat oudere evacués in partycentrum de Veluwehal in Barneveld.

Twintig vrijwilligers van het Rode Kruis waren snel ter plaatse om onder andere eten uit te delen aan zo'n 60 tot 100 mensen. Nadat het gebied veilig was verklaard, konden bewoners rond een uur of negen weer terugkeren naar hun huizen.

Bij een ramp of calamiteit is de zorg voor getroffenen de belangrijkste taak voor de noodhulpverleners van het Rode Kruis. Onze vrijwilligers staan direct klaar om mensen wanneer nodig te evacueren en op te vangen in een opvanglocatie. Zij zijn voor getroffenen op dat moment het eerste aanspreekpunt en bieden een luisterend oor. Daarnaast voorziet het Rode Kruis getroffenen, indien nodig, ook van drinken, eten en een slaapplek. Zodat niemand er in nood alleen voor staat.