Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis wordt partner van Philips Foundation
21 januari 2015 |

Rode Kruis wordt partner van Philips Foundation

Philips Foundation is een partnership aangegaan met het Nederlandse en Internationale Rode Kruis. Doel van de samenwerking is innovatie op het gebied van (nood-)hulpverlening.

Philips Foundation en het Rode Kruis zullen samen naar nieuwe oplossingen gaan zoeken voor de humanitaire (nood-)hulp aan mensen in conflict- of rampgebieden. Oplossingen voor de gezondheidszorg zullen aandacht krijgen, maar bijvoorbeeld ook de veiligheid van gemeenschappen met behulp van verlichting op zonne-energie. Verder zullen beide partners gaan bekijken in hoeverre bestaande technologie en duurzame idee├źn toepasbaar zijn in de noodhulpverlening.

Getroffen door conflicten en rampen

"In een wereld met zoveel crises, dreigen de behoeften van slachtoffers en de hulp die we kunnen bieden steeds verder uiteen te lopen", zegt Yves Daccord, directeur-generaal van het Internationale Rode Kruis (ICRC). "We hebben slimme oplossingen nodig om de miljoenen slachtoffers van rampen en conflicten sneller en beter te kunnen helpen. Samen met Philips Foundation zullen we een stap voorwaarts kunnen zetten binnen de humanitaire hulpverlening."

De levens van drie miljard mensen
"Anno 2015 is samenwerking buiten de eigen sector belangrijk als we de grote uitdagingen in deze wereld willen overwinnen", legt Ronald de Jong, voorzitter van de Philips Foundation uit. "Dit partnership is een spannende stap in onze wens om de levens van drie miljard mensen te verbeteren in 2025."