Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis zet ikbenveilig.nl open voor ongeval A73
14 januari 2015 |

Rode Kruis zet ikbenveilig.nl open voor ongeval A73

​Het Nederlandse Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl geopend voor betrokkenen bij het ongeval, vandaag op de A73 in Limburg. Via de website kunnen mensen die door de stremming gestrand zijn hun naasten laten weten dat ze in veiligheid zijn.

Bij het ongeval op de A73, vanmiddag 14 januari 2015, is een vrachtwagen met zoutzuur gekanteld. De precieze toedracht en het aantal betrokkenen zijn nog onduidelijk. Het Rode Kruis roept getroffenen en omwonenden van de A73 ter hoogte van St. Odilienburg op zich te registreren op ikbenveilig.nl zodat familie en vrienden niet onnodig in onzekerheid hoeven te verkeren.

Hoe werkt ikbenveilig.nl?

Betrokkenen kunnen via hun smartphone direct een persoonlijk bericht op de site Ikbenveilig.nl plaatsen en dit verspreiden via hun Facebook-, Twitter- of LinkedIn-account. Tegelijkertijd kunnen verwanten, ook zonder toegang tot social media, op de site zoeken naar een bericht van de getroffene.

Persoonlijk informatie en privacy

Zoeken naar een getroffene kan op basis van persoonlijke informatie, zoals naam, geboortedatum en e-mailadres, die de betrokkenen zelf bij  zijn of haar registratie beschikbaar stelt. Hierdoor weten verwanten dat de informatie betrouwbaar is. Informatie over andere slachtoffers blijft afgeschermd, en is dus alleen per individu, met kennis van specifieke persoonlijke informatie, toegankelijk. Zo blijft de privacy van slachtoffers gewaarborgd.

Over ikbenveilig.nl

Het is de derde keer dat het Rode Kruis ikbenveilig.nl bij een calamiteit in Nederland inzet. De website werd medio 2013 gelanceerd naar voorbeeld van vergelijkbare sites in Amerika en Australië.