Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis zet ruim 250 vrijwilligers in tijdens SAIL 2015
19 augustus 2015 |

Rode Kruis zet ruim 250 vrijwilligers in tijdens SAIL 2015

#SAIL2015 - ​Het Rode Kruis Amsterdam zet de komende dagen in totaal 253 vrijwilligers in tijdens SAIL 2015. Zij zullen op de IJ-oevers EHBO verlenen aan bezoekers als dat nodig is. Kwetsbare Amsterdammers gaan mee op een van de 24 Bijzondere Vaarten van de afdeling.

 

sail-2015.pngMaar liefst 6.000 gasten zullen meevaren tijdens de Bijzondere Vaarten van het Rode Kruis Amsterdam

 

Vrijwilligers van het Rode Kruis Amsterdam zullen verdeeld over 8 posten op de IJ-oevers eerste hulp verlenen aan de bezoekers. 2 Rode Kruis-biketeams uitgerust met EHBO en AED's staan paraat om snel ter plekke te kunnen zijn op moeilijk bereikbare of afgelegen plaatsen, terwijl 5 Rode Kruis-bussen per dag af en aan rijden tussen de posten.  

Bijzondere Vaarten

Het Rode Kruis Amsterdam is niet alleen op de oevers te vinden, maar ook op het water:  de HMS J.Henry Dunant zal meevaren met SAIL 2015. Op dit vakantieschip kunnen kwetsbare mensen gedurende een groot deel van het jaar een Bijzondere Vakantie beleven. Bovendien zullen 3 schepen gedurende 3 dagen in totaal 6.000 kwetsbare Amsterdammers mee het water op nemen tijdens de Bijzondere Vaarten. Zo kunnen mensen die niet zelfstandig kunnen deelnemen aan SAIL - chronisch zieken, minder validen, ouderen en mensen die onder de armoedegrens leven - toch genieten van SAIL 2015.

 

 

Vrijwilligers van het Rode Kruis vertellen over hun bijzondere werk tijdens SAIL 2015

Intens genieten van SAIL

"We kregen hartverwarmende reacties van onze gasten na afloop van onze vorige Bijzondere Vaarten. Ze hadden intens kunnen genieten van SAIL", vertelt Paul Strengers, voorzitter van het Rode Kruis Amsterdam. "Door met elkaar SAIL te beleven willen we verlichting bieden aan mensen die het door hun sociale situatie moeilijk hebben." De Bijzondere Vaarten van het Rode Kruis Amsterdam worden mogelijk gemaakt door de Stichting SAIL Noord en Luxury Hotels of Amsterdam.

Rode Kruis Amsterdam

Rode Kruis Amsterdam is sinds 1985 partner van SAIL Amsterdam. De afdeling van het Nederlandse Rode Kruis telt 700 vrijwilligers en zet zich in voor noodhulp, eerste hulp bij evenementen en activiteiten die helpen de zelfredzaamheid van Amsterdammers te vergroten. Ten slotte geeft het Rode kruis Amsterdam EHBO-cursussen.

Naar dit artikel wordt verwezen vanaf de landingspagina van het Rode Kruis-jaarverslag 2015. Ga terug naar het jaarverslag 2015.