Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis zoekt 13 vermiste Nederlanders in Noorwegen
26 februari 2016 |

Rode Kruis zoekt 13 vermiste Nederlanders in Noorwegen

#Noorwegen - Het Noorse Rode Kruis zoekt 13 Nederlanders die vermist zijn geraakt in een lawinegebied in Noorwegen. ​

grotli.JPG 

Update 15:42

De 13 Nederlanders zijn gevonden en worden geëvacueerd naar Grotli. Ze zijn in goede gezondheid. Het Rode Kruis heeft ze eten gegeven en nu proberen de vrijwilligers ze in een speciale bus te krijgen die naar beneden kan. De mensen zaten te wachten in een hut.

Update 15:00uur

De groep reddingswerkers is nu zo'n 1,5 kilometer van de plek verwijderd waar vanochtend het noodsignaal het laatst is gegeven. Als ze in hetzelfde tempo blijven doorgaan als nu, zijn ze mogelijk rond 16:00uur op bestemming​.  

Update 14:00uur

De groep reddingswerkers is nu zo'n 5 kilometer van het punt verwijderd waar de laatste melding is geweest.

Samen met de politie is het Noorse Rode Kruis een reddingsactie gestart om de 13  Nederlanders op te sporen die al uren vermist zijn. Met 6 reddingshonden van de politie en 10 sneeuwscooters zijn ze aan het zoeken in een lawinegebied rond de plaats Grotli in Oppland. Er zijn ​ook 2 lawine-experts bij de groep reddingswerkers aangesloten.

De Noorse Reddingsbrigade kreeg op 26 februari 2016 om 08:00 een noodoproep. Het laatste contact was waarschijnlijk om 08:30. Hoewel de 25 Rode Kruis-vrijwilligers goed getraind zijn is zoeken erg lastig. Er is vannacht 1 meter sneeuw gevallen en het sneeuwt nog steeds. Bovendien staat er een harde wind. Het reddingsteam heeft 2 uur gedaan over 6 kilometer. 

De vrijwilligers hebben paketten bij zich met dekens, eten en eerste hulp om hulp te kunnen bieden aan de vermisten als zij ze kunnen vinden.  Sinds 21 februari zijn de 13 Nederlanders op trektocht van hut naar hut. Ze zijn tussen de 25 en 40 jaar oud.

Noorwegen-vermissing.JPG 

Artikel delen?