Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis zoekt vrijwilligers 3FM Serious Request
22 november 2014 |

Rode Kruis zoekt vrijwilligers 3FM Serious Request

Het Rode Kruis zoekt ruim 1.100 vrijwilligers voor 3FM Serious Request 2014. Van donderdag 18 tot en met woensdag 24 december 2014 staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Grote Markt in Haarlem.

Terwijl de 3FM-dj's vanuit het Glazen Huis aandacht vragen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden, is buiten het Glazen Huis ook hulp nodig. Duizenden mensen komen geld doneren bij de brievenbus, een cheque afleveren bij de chequebox of bellen naar het callcenter om een plaat aan te vragen. Om dit in goede banen te leiden, heeft het Rode Kruis vrijwilligers nodig. Aanmelden kan via www.rodekruis.nl/afdeling/haarlem.
 
Vrijwilligersfuncties
Er zijn diverse functies in Haarlem in de week van 18 tot en met 24 december. Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor: de brievenbus, de chequebox, het callcenter, en voor ondersteuning bij de benefietavonden. Op donderdag 18 december en woensdag 24 december zijn vrijwilligers nodig om een haag te vormen om zo voor de DJ's het pad tussen het Glazen Huis en het podium vrij te maken. De minimumleeftijd om vrijwilliger te worden varieert per functie. Voor sommige moet je 18 jaar zijn, voor andere minstens 21 jaar.

Callcenters

In het landelijk callcenter in Amsterdam beantwoorden vrijwilligers van 09:00 – 21:00 uur alle telefonische verzoeknummers in ruil voor een donatie. Op de avond van 24 december worden er van 19:00 tot 22:00 uur op 6 verschillende locaties in het land callcenters bemand om tijdens de zogenaamde 'eindshow' de telefonische donaties in ontvangst te nemen. Ook hiervoor is het Rode Kruis nog hard op zoek naar vrijwilligers. Deze callcenters komen in Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Ede. De vrijwilligersdiensten duren over het algemeen 4 á 5 uur. Aanmelden voor bovenstaande functies kan via www.rodekruis.nl/afdeling/haarlem.

 
Inzet voorgaande editie
Tijdens 3FM Serious Request 2013 in Leeuwarden zijn er bijna 1000 vrijwilligers ingezet. Om de inzet van de honderden vrijwilligers goed te kunnen coördineren, maakt het Rode Kruis dit jaar wederom gebruik van een planningssysteem van een uitzendbureau.
 
3FM Serious Request
Voor de elfde keer organiseert 3FM in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis een nationale inzamelingsactie voor een stille ramp. Dit jaar sluiten 3FM-dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren zich in de week voor kerst zes dagen op in het Glazen Huis om aandacht te vragen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.
 
In 2004 haalde de eerste editie van 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zetten 3FM en het Rode Kruis elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In 2013 stond het Glazen Huis in Leeuwarden en werd een recordbedrag van ruim 12,3 miljoen euro opgehaald voor het wereldwijd terugdringen van kindersterfte door diarree.
Op http://www.rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request-2014/eerdere-edities kun je zien hoe het geld van voorgaande edities is besteed.