Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Ruim 16,1 miljoen euro voor de slachtoffers in Pakistan
27 augustus 2010 |

Ruim 16,1 miljoen euro voor de slachtoffers in Pakistan

​ De nationale Actie 555 op radio en TV is donderdag 26 augustus afgesloten met een eindstand van 16,1 miljoen euro. Iedereen bedankt voor het steunen van de slachtoffers in Pakistan.

 
De nationale Actie 555 op radio en TV is donderdag 26 augustus afgesloten met een eindstand van 16,1 miljoen euro. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zijn zeer tevreden met dit resultaat en besteden dit geld aan directe noodhulp, zoals medische zorg, water, voedsel en onderdak.
 
 
De SHO hebben samen met publieke en commerciële radio- en tv-stations alles in het teken gesteld van de actie voor Pakistan. Met één doel: geld ophalen voor de slachtoffers van de overstroming in Pakistan. Duizenden Nederlanders hebben een donatie gedaan op Giro 555. Tientallen bekende Nederlanders hebben hun steentje bijgedragen. En ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken droeg twee miljoen euro bij. Het resultaat is een mooi bedrag.
 
Het Rode Kruis wil iedereen bedanken die geld heeft gegeven of op een andere manier heeft bijgedragen aan dit goede resultaat. Mocht u nog niet gestort hebben: Giro 555 is de komende weken nog open en giften zijn nog steeds welkom.