Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Ruim 2 miljoen euro binnen voor slachtoffers Syrië
4 april 2013 |

Ruim 2 miljoen euro binnen voor slachtoffers Syrië

De tussenstand van de nationale actie ‘Help slachtoffers Syrië’ is intussen ruim 2 miljoen euro. Dat maken de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), waaronder het Nederlandse Rode Kruis, vandaag bekend. Na de TV uitzending van afgelopen maandag stond de teller op 1,2 miljoen.

SHO-actievoorzitter Jan Bouke Wijbrandi: “Steeds meer mensen zijn zich bewust van de humanitaire ramp die zich voltrekt en zijn bereid bij te dragen aan de hulpverlening aan de slachtoffers. Daar zijn we blij mee. ledere euro is hard nodig, zowel in Syrië als in de omliggende landen. Het wordt besteed aan medische zorg, eten, drinkwater en tenten. "

De opbrengst op giro555 is bestemd voor slachtoffers van de burgeroorlog, zowel in Syrië als in de buurlanden. Alle SHO-deelnemers hebben programma’s in die landen om de slachtoffers van de burgeroorlog te helpen. Elke organisatie heeft veel ervaring en verleent hulp vanuit haar eigen expertise en mandaat. Sommige organisaties werken in internationaal verband en anderen via lokale partners.

Jan Bouke Wijbrandi: “Laat er geen enkel misverstand over zijn: het geld van giro555 gaat naar slachtoffers van de burgeroorlog. Op de website giro555.nl staat een overzicht van de hulpprogramma’s in Syrië en omringende landen.”