Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Scholieren fietsen 900 kilometer om geld op te halen voor het Rode Kruis
29 juli 2015 |

Scholieren fietsen 900 kilometer om geld op te halen voor het Rode Kruis

​#Sponsortocht Didier Baars (14), Omar Laumans (13) en Simon Nieuweboer (14) van het Thomas a Kempis College in Arnhem zijn gefietst naar Genève om geld op te halen voor het Rode Kruis. Met een groot aantal sponsors hebben ze € 2.700 bij elkaar gekregen.  

DidierWB.jpg
    Omar, Simon en Didier wilden zich graag op een sportieve manier inzetten voor het Rode Kruis en fietsten helemaal naar het kantoor in Genève.

"Het was minder zwaar dan ik had gedacht", zegt Didier Baars. "We fietsten op goede mountainbikes, dus het was prima te doen".  De fietstocht naar Genève telde zo'n 900 kilometers. Na 13 dagen te hebben gefietst kwamen de scholieren op 17 juli 2015 aan bij het kantoor van het Internationale Rode Kruis (ICRC) in Genève. Zo'n 10 man stond hen daar op te wachten. "De medewerkers van het Internationale Rode Kruis waren er erg van onder de indruk dat we zo'n eind hadden gefietst", zegt Didier. "Op het kantoor kregen we chocoladecroissants en jus d'orange. Dat was erg lekker."

Tomtom

De fietstocht liep voorspoedig. Slechts één dag regende het erg hard. De rest van de dagen was het droog en naarmate ze steeds zuidelijker kwamen werd het warmer. Met een tomtom bij de hand fietsten de jongens zo'n 6 uur per dag van camping naar camping. Hun spullen werden met de auto vervoerd. Didier: "We hebben zelfs nog in het zwembad gelegen, dus we hadden toch nog een beetje het gevoel dat we op vakantie waren". 

TaK for ICRC

De scholieren van het Thomas a Kempis College mogen projecten bedenken die ze zelf gaan uitvoeren. Per project krijgen ze twintig punten. "Omar, Simon en ik wilden graag iets sportiefs doen voor een goed doel", vertelt Didier. "Daarom bedachten we dat we naar het kantoor van het Internationale Rode Kruis in Genève wilden fietsen". Het project kreeg de naam TaK for ICRC (Thomas a Kempis for the International Commitee of the Red Cross). Meteen gingen de jongens hard op zoek naar sponsoren. Tot nu toe hebben ze een bedrag van € 2.700 bij elkaar gehaald voor het Rode Kruis.
P7050065.jpg

       Bijna niemand dacht dat de jongens de lange fietstocht zouden volhouden. Het tegendeel is waar.

Erg blij

Aanvankelijk reageerden de mensen om hen heen negatief op hun plan. Er werd vanuit gegaan dat de jongens het niet zouden redden. "We zijn erg blij dat we Genève gehaald hebben", zegt Didier. Naast het mooie bedrag dat ze bij elkaar hebben gefietst hebben de jongens van hun school ook nog eens 19 punten gekregen van de 20. Didier: "Dat hoge puntenaantal is natuurlijk erg fijn. Maar het belangrijkste is dat we het Rode Kruis steunen. Met de € 2.700,- kunnen er nu meer mensen in conflictgebieden geholpen worden."

Doneren kan nog steeds

Je kunt de actie van Didier, Omar en Simon nog steeds steunen. Ga naar kominactie.nl en sponsor deze sportieve scholieren. Hun streefbedrag is €5000,-. We hopen dat zij dit doel bereiken.