Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Schrijftalent gezocht!
30 oktober 2013 |

Schrijftalent gezocht!

Eind 2013 start het Nederlandse Rode Kruis met het Rode Kruis Verslaggeversteam: een club van enthousiaste, vrijwillige schrijvers/verslaggevers, die door heel Nederland heen onze activiteiten en evenementen gaan vastleggen. Van rampenoefeningen tot Eerste Hulpcursussen, van Serious Request tot het bezoek aan een alleenstaande oudere, van een bestuursvergadering tot de hulp bij grote popconcerten en andere evenementen.

We zijn op zoek naar:

VERSLAGGEVERS/CORRESPONDENTEN

die één à twee keer per maand verslag willen doen van deze activiteiten. De vragen om verslag te doen van deze activiteiten zullen grotendeels door ons aangedragen worden, maar deels verwachten we dat je ook zelf op zoek gaat naar onderwerpen binnen het Rode Kruis die aanspreken. In principe ben je regionaal actief, maar we sluiten niet uit dat er af en toe ook een landelijke inzet van je gevraagd wordt.

Los daarvan zullen we het verslaggeversteam af en toe vragen om materiaal over een bepaald thema of onderwerp; denk bijvoorbeeld aan specifieke internationale hulpverlening, verhalen van hulpvragers, interviews met hulpverleners, historische onderwerpen of een thema als winteroverlast of schaatspret.

Wij zoeken mensen met:
• Bewezen schrijftalent
• Een proactieve en flexibele houding
• Goede sociale vaardigheden
• Een creatieve geest
• De bereidheid om ten minste een à twee keer per maand verslag te doen van een Rode Kruis-activiteit
• Ervaring met social media is een pré
Waar nodig en mogelijk werk je samen met een vrijwillige fotograaf uit het Rode Kruis Fototeam. Reis- en verblijfskosten worden vergoed.

Het team wordt in eerste instantie opgericht voor een jaar en als je geselecteerd wordt, ben je dus tot 31 december 2014 lid van het team. Je teksten moeten door het Rode Kruis rechtenvrij en kosteloos gebruikt kunnen worden.

Wij bieden:
• Deelname aan een enthousiast team
• Ondersteuning om je werk zo makkelijk mogelijk te maken (bijvoorbeeld begeleiding bij accreditatie bij evenementen)
• Twee masterclasses door een ervaren schrijver/journalist (waarvan de eerste wordt gepland in januari 2014 in Utrecht)
• De mogelijkheid om je verhalen bij een groot publiek onder de aandacht te brengen via de kanalen van het Rode Kruis, zoals de website, facebook, twitter, het jaarverslag,  intranet en anderszins
• Introductiecursus over het Rode Kruis
• Een gratis EHBO-cursus

Meedoen?
Schrijf jij graag en vind jij het een uitdaging om deel uit te maken van dit vrijwilligersteam? Stuur dan een motivatiebrief, waarin je in ieder geval aangeeft wat je interesse- en/of expertisegebieden zijn, je beschikbaarheid (overdag of juist ’s avonds, wel of niet in het weekend), en een paar voorbeelden van je werk (niet langer dan 300 woorden). We zouden er de voorkeur aan geven als één van je voorbeelden een uitgewerkt interview is.

Bovenstaande kun je vóór 30 november naar Marlies van der Steeg sturen via mvandersteeg@redcross.nl. Heb je nog vragen? Dan kun je haar ook bellen op nummer 06-28 908 151.

Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn