Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws SHO en Algemene Rekenkamer werken samen om verantwoording hulpactie te verbeteren
22 januari 2010 |

SHO en Algemene Rekenkamer werken samen om verantwoording hulpactie te verbeteren

​Saskia J. Stuiveling, president van de Algemene Rekenkamer: "Het is van belang dat transparant is waar hulpgelden terecht komen en of dit effectief is. Zo kan er ook geleerd worden van ervaringen bij de hulpverlening na grote rampen. De hulporganisaties willen de lessen van de Tsunami-actie ter harte nemen. Zo melden de SHO nu heel duidelijk dat de opbrengst van de actie voor Haïti zowel aan noodhulp als aan wederopbouw zal worden besteed."
 
Farah Karimi, voorzitter van de Samenwerkende Hulporganisaties: " Wij nodigen de Algemene Rekenkamer van harte uit om samen te zien hoe we de verantwoordingssystematiek nog verder kunnen verbeteren. Wij streven ernaar transparant met het publiek te communiceren over onze bestedingen en die van de minister voor Ontwikkelingssamenwerking en wij zullen adviezen daarover graag ter harte nemen."
 
Minster Koenders heeft laten weten dat hij dit initiatief van harte toejuicht: "Ik vind het als minister voor Ontwikkelingssamenwerking van groot belang dat het Nederlandse publiek nog beter inzicht krijgt in hoe het geld wordt besteed. Samenwerking met de Algemene Rekenkamer is daarbij belangrijk."