Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws SHO: Grote zorgen over slachtoffers conflict Syrië
20 januari 2014 |

SHO: Grote zorgen over slachtoffers conflict Syrië

​​Het geld dat via Giro555 is ingezameld voor de hulp aan Syrië is besteed aan voedsel, medische zorg, drinkwater en sanitaire voorzieningen. Met de 5 miljoen euro, zijn inmiddels tienduizenden mensen geholpen. Dat blijkt uit de nieuwste rapportage van de tien Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

Slechte toegang                                             
De hulporganisaties maken zich grote zorgen over de steeds slechter wordende humanitaire situatie in Syrië en de gebrekkige toegang tot slachtoffers. "We bieden hulp naar eer en geweten, met alle middelen die we hebben", zegt actievoorzitter Jan Bouke Wijbrandi, die grote waardering heeft voor het werk van hulpverleners in Syrië en de buurlanden. "Maar de oorlog stoppen kunnen wij niet. En dat is de enige echte vraag die mensen ons stellen: laat mij terugkeren naar een vreedzaam Syrië."

Hulp van het Rode Kruis

Het Rode Kruis is al sinds de start van het conflict nauw betrokken bij de hulpverlening. Met gevaar voor eigen leven trekken de vele vrijwilligers van de Syrische Rode Halve Maan er dagelijks op uit om anderen te helpen. De hulp van het Rode Kruis is vooral gericht op voedselhulp, noodhulp en basisgezondheidszorg. Met het geld van Giro555 heeft het Rode Kruis in Syrië onder meer 10.000 voedselpakketten uitgedeeld, maar ook 18.000 babypakketten en 23.000 hygiënepakketten. 

Help de slachtoffers in Syrië

Het conflict in Syrië duurt nu al bijna drie jaar. Al meer dan 100.000 mensen kwamen hierbij om het leven, minstens een half miljoen mensen raakte gewond en miljoenen zijn gevlucht voor het aanhoudende geweld. Al 34 vrijwilligers van de Syrische Rode Halve Maan kwamen om het leven. 

Nog altijd is hulp dringend  nodig. Help de slachtoffers van het geweld in Syrië en geef een gift​

> Bekijk hier het volledige SHO-rapport 
> Klik hier​ voor de cijfers uit het SHO-rapport


voedselhulp-syrie.png