Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws SHO opent giro 555 voor Pakistan
13 augustus 2010 |

SHO opent giro 555 voor Pakistan

​Het bestuur van de Samenwerkende Hulporganisaties heeft besloten giro 555 te openen voor Pakistan. De ramp in Pakistan is van enorme omvang met intussen al 14 miljoen mensen die getroffen zijn door de watersnood. Er is vooral behoefte aan schoon drinkwater, onderdak, eten en medische zorg. 

 

Eerder besloten de hulporganisaties nog geen nationale actie te starten. De ramp leefde te weinig onder de bevolking en het zomerseizoen is een lastige periode om te werven. Daarmee zou een succesvolle actie moeilijk worden. Die beslissing heeft de afgelopen dagen tot veel discussie geleid in de media en onder het publiek. Helaas is daarmee de aandacht van de eigenlijke ramp afgeleid.

Slachtoffers centraal

"Wij willen dat alle aandacht uitgaat naar de slachtoffers en hoe wij hen het beste kunnen helpen," zei SHO-voorzitter Farah Karimi. Veel mensen hebben duidelijk gemaakt één herkenbaar nummer te willen om geld te storten. Wij beantwoorden die vraag graag. De VN deed gisteren opnieuw een dringende oproep gedaan voor steun. Nederland heeft nog eens 2 miljoen euro extra vrijgemaakt. Met al deze extra aandacht voor Pakistan vertrouwen we erop dat Nederlanders deze actie tot een succes willen maken. We roepen dan ook iedereen in Nederland op om te geven voor de slachtoffers van deze ongekende ramp." 

Coördinatie

SHO acties worden bij toerbeurt door een van de lidorganisaties geleid. Deze nationale actie voor Pakistan zal worden gecoördineerd door ICCO/Kerk in Actie. De woordvoering voor de Pakistan-actie zal dan ook gedaan worden door ICCO-directeur  Jan van Doggenaar. SHO voorzitter Farah Karimi zal optreden als woordvoerder voor algemene SHO-zaken.