Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Steeds meer mensen ontvluchten Mosul
18 oktober 2016 |

Steeds meer mensen ontvluchten Mosul

​De strijd rondom de stad Mosul in Irak wordt heviger. Naar verwachting zullen ruim een miljoen mensen vluchten. Het Rode Kruis roept alle strijdende partijen op om de burgers te beschermen. Deze mensen mogen geen doelwit zijn en moeten een veilige doorgang krijgen om de stad Musul te verlaten.  

​​

Safin-Ahmed-54-960x600_c.jpg

Hulpverleners van de Irakese Rode Halve Maan voorzien vluchtelingen uit de stad Mosul van water, voedsel, onderdak en medische hulp. (Foto: ICRC) 

Bescherm de burgers​

Het Rode Kruis roept alle strijdende partijen op om burgers niet te betrekken in de strijd. De regels van het humanitair oorlogsrecht beschermen iedereen die niet (langer) deelneemt aan de strijd. Hieronder vallen bijvoorbeeld burgers en medisch personeel maar ook de medische faciliteiten en de infrastructuur die burgers gebruiken. ​​

​​Robert Mardini is regionaal directeur van het Internationale Rode Kruis in het Midden-Oosten. 

Opvang in de regio ​

Het Internationale Rode Kruis staat met honderen hulpverleners klaar om de verwachte miljoen vluchtelingen op te vangen. Rondom de stad Mosul zijn medische klinieken ingericht. De afgelopen maanden hebben hulpverleners van het Rode Kruis er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat er water, voedsel en medicijnen aanwezig zijn voor diegene die hulp nodig hebben. Ook zorgt het Rode Kruis voor onderdak. 

 

​​​Steun het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt overal ter wereld, ook in Irak. Wil jij ons werk steunen? Geef dan een gift of maak een bedr​ag over naar IBAN NL33INGB0000000881 (7 nullen) ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.​ ​​

doneer-nu.png​ ​​​


 

Artikel delen?