Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis: stop geweld tegen burgers Zuid-Soedan
25 februari 2014 |

Rode Kruis: stop geweld tegen burgers Zuid-Soedan

​Het I​nternationale Rode Kruis heeft alle partijen in het conflict in Zuid-Sudan opgeroepen het geweld tegen burgers die niet deelnemen aan de strijd te stoppen. 


"We zijn geschokt door de recente berichten over geweld op burgers en mensen die niet meedoen aan de gevechten," zei Melker Mabeck, werkzaam voor het Rode Kruis in Zuid-Sudan. "Er zijn meldingen dat medische voorzieningen worden vernietigd en patiënten worden aangevallen. Maar ook van opzettelijke moorden en seksueel geweld. We maken ons ernstige zorgen.” 

Het Rode Kruis herinnert alle partijen in het conflict aan hun verplichting om ervoor te zorgen dat medisch personeel en humanitaire hulpverleners hun taken kunnen uitvoeren. "Honderdduizenden mensen hebben geen onderdak , voedsel, water of dringende medische zorg. Het gevolg van de precaire veiligheidssituatie en hun angst te worden aangevallen," aldus Mabeck. "De noden zijn immens. Het is noodzakelijk dat we ons werk in veiligheid kunnen blijven doen."

Giro 5125

Door het aanhoudende geweld is er Zuid-Soedan grote behoefte aan voedsel, schoon drinkwater, onderdak en medische zorg. Sinds het uitbreken van het geweld in medio december helpt het Rode Kruis slachtoffers. ​Help mee​​ en doneer!

​​​
Doe ook een gift