Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Geweld tegen burgers in Aleppo blijft toenemen
23 april 2014 |

Geweld tegen burgers in Aleppo blijft toenemen

​​​​​​​​​​​​​​​Het Rode Kruis verafschuwt het toenemende geweld tegen burgers in Aleppo,  in het noorden van Syrie. Onschuldige burgers worden niet alleen willekeurig aangevallen; ook de toegang tot basic needs zoals schoon drinkwater en medische hulp wordt opzettelijk gesaboteerd. 

Geen toegang

Het internationale Rode Kruis (ICRC) en onze Syrische collega's staan al maanden klaar om in Aleppo te helpen. "We proberen al 2 maanden onafgebroken toegang te krijgen tot de zwaarst getroffen gebieden in en rondom Aleppo. En al die tijd wachten we op groen licht van de overheid om de hulp te bieden die zo hard nodig is. Hulp aan burgers en assistentie bij medische faciliteiten" zegt Boris Michel, hoofd van de internationale delegatie van het Rode Kruis in Syrie. Het Rode Kruis en de Syrische Halve Maan doen in de tussentijd wat ze kunnen. Zo werken ze samen aan de uitbreiding en verbetering van opvangcentra en zorgen ze voor schoon drinkwater.

Bescherm de burgers!

Het Rode Kruis roept alle partijen in Aleppo op om ​burgers te beschermen en alles op alles te zetten om nog meer doden en gewonden te voorkomen. Dat betekent ook dat er met onmiddelijke ingang toegang tot de getroffen gebieden aan hulpverleners moet worden verleend.​