Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Syrische vluchtelingen lijden extra door strenge winter
11 januari 2013 |

Syrische vluchtelingen lijden extra door strenge winter

Het winterweer in het Midden-Oosten is in twintig jaar niet zo extreem geweest. De zware winterse omstandigheden treffen de honderdduizenden Syrische oorlogsvluchtelingen in Syrië en omliggende landen extra hard.

Onderdak zoeken

Duizenden vluchtelingen in het noorden van Syrië hebben beschutting gezocht in grotten en in ruïnes van dode steden (Romeinse en Byzantijnse nederzettingen). Een tentenkamp in de Bekaa-vallei in Libanon, waar enkele honderden Syriërs zaten, werd door de zware regenval weggespoeld. De vluchtelingen moesten bij temperaturen onder het vriespunt opnieuw onderdak zoeken.

Warm blijven

Veel Syrische steden en dorpen zitten zonder voedsel, brandstof en elektriciteit. Achtergebleven inwoners van oorlogsgebied Aleppo verbranden volgens activisten deuren en huisraad om warm te blijven. Ook voor de vluchtelingen in de tentenkampen is het een uitdaging om warm te blijven. Het Rode Kruis zet zich extra in om de vluchtelingen zo goed mogelijk te wapenen tegen de kou door dekens, kleding en kacheltjes uit te delen. In opvangkampen in Turkije deelt het Rode Kruis dekens uit en pasjes met daarop een tegoed om kleding van te kopen.

Help ook!

Help de bevolking in Syrië, doe een gift!