Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Tandartsen halen recordbedrag op met gouden kronen
12 januari 2012 |

Tandartsen halen recordbedrag op met gouden kronen

Nederlandse tandartsen verzamelden in 2011 een bedrag van 250.771 euro aan gouden kronen voor het Nederlandse Rode Kruis. Een recordbedrag. Een jaar eerder bleef de teller nog steken op 202.996 euro.  De opbrengst van de kronenactie wordt besteed aan HIV/Aids projecten van het Rode Kruis.

Kronen veel geld waard

Het Rode Kruis en Dentsply roepen tandartsen al 20 jaar op om gebruikte gouden kronen in te zamelen voor hulpprojecten. Gebruikt edelmetaal van tandartsen levert in kleine hoeveelheden weinig op. In grote getalen is het wel van waarde. In het eerste jaar van de kronenactie (1989) was de opbrengst 79.730 gulden (36.180 euro). Door de jaren heen is het aantal deelnemende tandartsen gegroeid en zijn de opbrengsten gestegen.  

Doe ook mee!

Doe ook mee met de Gouden Kronen actie en maak een verschil. Bel met het Contact Center van het Rode Kruis op 070-44 55 678. Hier kunt u enveloppen aanvragen om de gouden kronen in te zamelen en te versturen. Tevens kunt u posters aanvragen om uw patiƫnten bekend te maken met de actie.
Salim is geholpen door het Rode Kruis

Salim (11) is slachtoffer van HIV/Aids. Zijn vader is overleden aan Aids. Nu is thuis niets meer hetzelfde. Zijn moeder leeft in angst ook besmet te zijn. Ze werkt hard om haar gezin te voeden. Geld om Salim naar school te laten gaan is er niet. Zonder opleiding is zijn toekomst onzeker. Het Rode Kruis zorgt ervoor dat Salim weer een toekomst krijgt.