Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Tekort aan schoon drinkwater in Zuid-Soedan
31 januari 2014 |

Tekort aan schoon drinkwater in Zuid-Soedan

​Er is een groot aan schoon drinkwater voor honderdduizenden vluchtelingen in Zuid-Soedan. Door het geweld zijn bestaande drinkwatervoorzieningen beschadigd of niet te bereiken. Rode Kruis werkt met man en macht om te voorkomen dat door het gebrek aan schoon drinkwater en toiletten besmettelijke ziekten uitbreken.  

"Op dit moment doen we er alles aan om te voorkomen dat er ziekten uitbreken", aldus Marc Suchet, namens het Internationale Rode Kruis verantwoordelijk voor water en onderdak. "Helaas zijn veel vluchtelingen noodgedwongen om stilstaand water of vervuild water uit de rivier de Nijl te drinken. Dat vergroot het risico op diarree, hepatitus, cholera en tyfus." 

Het Rode Kruis helpt

Het Rode Kruis plaatst tijdelijke watervoorzieningen in vluchtelingenkampen, bij ziekenhuizen en gevangenissen. Sinds december al goed voor meer dan een miljoen liter schoon water.

Giro 5125

Door het aanhoudende geweld is er in de Centraal-Afrikaanse Republiek en Zuid-Soedan grote behoefte aan voedsel, schoon drinkwater, onderdak en medische zorg. Help de slachtoffers van het geweld en doneer!

Geef een gift!