Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Tijdelijk onderdak voor helft van getroffenen
8 maart 2010 |

Tijdelijk onderdak voor helft van getroffenen

​Er gaat een stroom van tienduizenden dekzeilen, tenten, touwen, houten steunbalken en toolkits richting Haïti, zodat zoveel mogelijk mensen onderdak hebben voordat het regenseizoen begint. Dat de helft van de daklozen nu bereikt is, is een grote mijplaal.

 
Ondanks dit succes mag niet uit het oog worden verloren dat er nog vele duizenden mensen meer bereikt moeten worden. De behoeften zijn nog steeds enorm.
 
De komst van de hulp in Haïti werd gehinderd in de onmiddellijke nasleep van de aardbeving door de enorme schade aan de infrastructuur van het land, waarbij de zeehaven gesloten was, de luchthavens verstopt en wegen geblokkeerd. De omstandigheden zijn nog steeds verre van ideaal, maar er wordt hard gewerkt om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen te bereiken. Meer dan 80.000 mensen per week ontvangen goederen voor noodopvang.
 
Het is te hopen dat tweederde van de mensen zonder onderdak zal zijn bereikt voor 1 april, het verwachtte begin van het regenseizoen. Het plan om alle 1,3 miljoen mensen te bereiken op of vóór de oorspronkelijke streefdatum van 1 mei ligt op schema.