Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Akkoord voor tijdelijke gevechtspauze in Homs
20 juni 2012 |

Akkoord voor tijdelijke gevechtspauze in Homs

De Syrische regering en strijdende partijen hebben ingestemd met een tijdelijke gevechtspauze in de Syrische stad Homs. Zo wordt het voor het Rode Kruis mogelijk om hulp te bieden en zieken en gewonden te evacueren. Dat heeft het Internationale Rode Kruis woensdag bekend gemaakt.

Hulpverleners van het Rode Kruis staan klaar om hulp te verlenen in de oude stadskern van Homs en de wijken al-Qarabees, al-Qusour, Jurat al-Shayyah en al-Khalidiya.

Door de hevige gevechten van de afgelopen 10 dagen zitten honderden burgers vast in Homs. Het aanhoudend geweld maakt het onmogelijk om de stad te verlaten of een veiliger onderkomen te zoeken. De inwoners hebben dringend behoefte aan water, voedsel en medische hulp.  

Onze hulp in Syrië

Het Rode Kruis is op dit moment de enige internationale organisatie die hulpverleners inzet in Syrië. We helpen slachtoffers van het conflict al bijna een jaar door matrassen, dekens, voedsel, medicijnen en medische hulp te verstrekken.  

Help mee!

Het Rode Kruis maakt zich ernstige zorgen over de humanitaire situatie in Syrië. Het Nederlandse Rode Kruis en Stichting Vluchteling openden eind maart 2012 giro 6868 om geld in te zamelen voor de slachtoffers van het geweld in Syrië. Er zijn nog miljoenen euro’s nodig om de mensen in nood te kunnen blijven helpen.
 
 
Doneer direct