Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Tulp voor noodhulp in Nederland
28 februari 2016 |

Tulp voor noodhulp in Nederland

#TulpVoorHulp - Vanaf vandaag is de ‘Tulp voor Hulp’ te koop bij alle Albert Heijn-vestigingen in Nederland. Van iedere bos tulpen gaat een euro naar de noodhulp van het Rode Kruis in Nederland.

Tulp-voor-hulp-bosje-met-logo-640.JPG
  In Nederland staan duizenden vrijwilligers klaar om te helpen bij noodsituaties. (Foto: Rode Kruis) 

Meer dan 500 Rode Kruis-vrijwilligers zijn deze week bij verschillende Albert Heijn filialen aanwezig om informatie te geven over de Tulp voor Hulp en de noodhulp van het Rode Kruis. Meer geld voor noodhulp in Nederland is hard nodig. Om zo goed mogelijk hulp te verlenen bij noodsituaties en calamiteiten hebben we onder andere nieuwe AED’s, verbandmaterialen en fietsen voor de mobiele medische teams nodig.

Hulp bij noodsituaties

Wij verlenen hulp bij noodsituaties als een grote brand, ongeluk, overstroming of storm. Het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen, een grote brand in de Moddermanstraat in Rotterdam, of de evacuatie van mensen uit een seniorenflat; het zijn acute noodsituaties waarbij wij de afgelopen jaren direct hulp verleende. Deze situaties laten zien dat iedereen plotseling in een noodsituatie terecht kan komen, ook in Nederland. Onze vrijwilligers zijn opgeleid en getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie, evacuatie en opvang van slachtoffers, maar ook om EHBO te verlenen bij evenementen.

Enorme inzet

,,Bij noodhulp van het Rode Kruis denken mensen vaak aan de internationale hulp, bijvoorbeeld na de aardbeving in Nepal of voedselhulp in Syrië. Maar ook in Nederland staan duizenden vrijwilligers klaar om te helpen bij noodsituaties”, zegt directeur Gijs de Vries. ,,Hun inzet was het afgelopen jaar ongekend. Ruim twee keer per maand schoten zij te hulp bij noodsituaties in Nederland, terwijl de vrijwilligers ook op 150 plekken in Nederland ingezet werden voor de hulpverlening aan vluchtelingen.”

Noodhulpteams

Sinds dit jaar verlenen wij noodhulp bij grote rampen of calamiteiten met speciale Noodhulpteams. Deze Noodhulpteams komen in de plaats van de voormalige SIGMA-teams en zijn onderdeel van Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB). Het Noodhulpteam ontfermt zich over de lichtgewonde slachtoffers, het ambulancepersoneel concentreert zich op de zorg voor de zwaargewonde slachtoffers. Daardoor kunnen alle gewonden, zwaar- of lichtgewond, snel en tegelijkertijd hulp krijgen.

 

Donatie voor noodhulp

Doneren zonder een bosje tulpen te kopen kan natuurlijk ook. Je kunt een bedrag overmaken op IBAN-nummer NL33INGB0000000881 (7 nullen) o.v.v. noodhulp Nederland en ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.

Direct online doneren via de rode button kan ook:


 ​


 

Artikel delen?