Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Tulpenrallye voor Mappa Mondo
10 mei 2015 |

Tulpenrallye voor Mappa Mondo

​Zondag 10 mei is de Tulpenrallye in het Italiaanse Saint-Vincent gestart. Net als vorig jaar zijn de Mappa Mondo huizen van het Rode Kruis als goede doel verbonden aan de rally. Frits Wester en Roelof Hemmen (RTL) rijden mee als het "RTL Nederland-Rode Kruis-Mappa Mondo team".

 

Evenement voor klassieke auto's

De Tulpenrallye is het oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto's van Nederland. Ruim 230 teams doen mee in auto's die voor 1972 zijn gebouwd. Tussen 10 en 16 mei leggen de deelnemers een route af van ruim 2000 kilometer. RTL-mannen Frits Wester (achter het stuur) en Roelof Hemmen (als navigator) rijden net als vorig jaar mee in de Touringklasse van de Tulpenrallye. Het geld dat ze via sponsors ophalen is bestemd voor Mappa Mondo van het Rode Kruis. De Mappa Mondo-huizen bieden woon- en logeerzorg aan ernstig en/of chronisch zieke kinderen van 0 tot 18 jaar.

Projecten bekostingen dankzij bijdrage rally

Met de bijdrage van de 62e Tulpenrallye wil Mappa Mondo een drietal belangrijke projecten verwezenlijken: een hygiënische PVC vloer, een hoog-laag bad en een traplift voor minder mobiele kinderen.

Een van de kinderen die wordt opgevangen in de Mappa Mondo-huizen is Hugo. Hugo is te vroeg geboren waardoor hij langdurig zuurstof en sondevoeding nodig had. Toen hij twee jaar was ging dit over, maar toen hij bijna drie was kreeg hij epilepsie. Sinds die tijd gaat zijn ontwikkeling achteruit, is hij gestopt met eten en krijgt hij extra zuurstof toegediend. Sinds 2014 woont hij in Mappa Mondo Wezep. "We hebben een caravan geplaatst op een camping naast Mappa Mondo. Zo zijn we in de weekenden vlakbij hem. Omdat wij nu meer kunnen slapen geeft het Mappa Mondo huis ons rust. Er zitten bekwame mensen die goed voor Hugo kunnen zorgen. Door de rust kunnen wij weer meer ouder zijn."