Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Turkse hulpverleners geven bloed aan gewonden explosie Ankara
18 februari 2016 |

Turkse hulpverleners geven bloed aan gewonden explosie Ankara

​#NoodhulpConflicten – Hulpverleners van de  Turkse Rode Halve Maan hebben honderden bloedzakken geleverd aan ziekenhuizen in de Turkse hoofdstad Ankara. Zo'n 60 mensen zijn gewond geraakt tijdens een explosie in het centrum op 17 februari 2016.

wachtenden-Ankara-Andreea-Anca.png
 Vrijwilligers vangen de familieleden en andere dierbaren van de slachtoffers op. (Foto: Andreea Anca, IFRC)

Enkele minuten na de explosie kwamen hulpverleners van de Turkse Rode Halve Maan in actie. Ze vervoerden 461 bloedzakken naar ziekenhuizen in Ankara. De hulpverleners hebben nog 2500 extra bloedzakken klaarliggen wanneer het ziekenhuis dit nodig heeft.

Autobom

De explosie is ontstaan door een autobom die vlakbij een militair complex in de regeringswijk Cankaya afging. Meer dan 60 mensen zijn hierbij gewond geraakt volgens de laatste berichten 30 mensen gedood.

Luisterend oor

Familieleden en andere dierbaren van de slachtoffers wachtten voor het Keçiören Forensische Geneeskundige Instituut. De hulpverleners boden een luisterend oor aan zodat de mensen hun zorgen konden uitspreken tijdens het wachten op nieuws over de slachtoffers.
 Andreea-Anca-Soep-Thee.png
  Hulpverleners geven soep en thee aan de wachtenden. (Foto: Andreea Anca, IFRC)

Voedselpakketten en dekens

De vrijwilligers deelden ook soep en thee uit aan de familieleden en andere dierbaren van de slachtoffers. Daarnaast verstrekten ze 252 voedselpakketten en 35 dekens aan deze mensen.

 

Artikel delen?