Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Turkse Rode Halve Maan in actie na aanslagen Istanbul
29 juni 2016 |

Turkse Rode Halve Maan in actie na aanslagen Istanbul

Vrijwilligers en medewerkers van de Turkse Rode Halve Maan zijn op 28 juni opgeroepen om slachtoffers en nabestaanden te ondersteunen na de bomaanslag op het Ataturk vliegveld in Istanbul.​

 

foto website.jpg 

 Nabestaanden worden getroostd na een bomaanslag op het vliegveld in Istanbul. (Foto: IFRC)

Onder andere familieleden die buiten het vliegveld waren samengekomen in afwachting van nieuws over hun familieleden, werden door Halve Rode Maan medewerkers opgevangen met een warme maaltijd en een luisterend oor. Voor nabestaanden die slecht nieuws gehoord hadden was er speciale ondersteuning beschikbaar. 

Bloed doneren

De Turkse Rode Halve Maan is direct na de aanslag begonnen met het inzamelen van bloed. Bloeddonatie centra bleven de hele nacht open zodat inwoners van de stad hun bloed konden doneren. Ook de voorraden van de Rode Halve Maan zijn beschikbaar gesteld aan de diverse ziekenhuizen.

Dr. Kerem Kınık, de voorzitter van de Turkse Rode Halve Maan, heeft de bevolking opgeroepen bloed te geven bij de Rode Halve Maan centra en niet bij de ziekenhuizen. Die hebben het al zo druk met de slachtoffers van de aanslag. "Als bloeddonoren de ziekenhuizen overspoelen voor bloeddonaties, hebben mensen in nood onvoldoende toegang."

Steun ons

Het Rode Kruis wil altijd helpen. Steun je ons? Geef nu.

 

Artikel delen?