Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Tussenstand giro 6868 ruim € 3 miljoen
25 september 2015 |

Tussenstand giro 6868 ruim € 3 miljoen

#Vluchtelingen - Nederlanders hebben ruim € 3 miljoen gedoneerd op giro 6868 voor de hulp aan vluchtelingen. Het geld zal besteed worden voor hulp aan vluchtelingen in Nederland, in Europa en in de rest van de wereld. We bedanken de Nederlanders die hebben bijgedragen, maar roepen op om te blijven steunen want de behoefte aan hulp wordt alleen maar groter. Totaal is € 200 miljoen nodig. 

aankomstopkos.jpg
Deze vluchtelingen zijn aangekomen op Kos. Zoals veel andere mensen hebben zij waarschijnlijk helemaal niets meer.
 
200 miljoen is een enorm bedrag, maar alle kleine beetjes helpen.  Voor 35 euro kunnen we al zorgen voor een voedselpakket voor een gezin, voor 15 euro kunnen we een hygiëne pakket aanbieden en voor 7 euro een warme deken.

Actie gestart

Wereldwijd zijn 60 miljoen mensen op de vlucht voor conflicten en geweld in eigen land. Dit aantal is nog nooit zo hoog geweest. Vluchtelingen hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Het Rode Kruis biedt wereldwijd hulp aan deze vluchtelingen, maar wordt helaas gedwongen keuzes te maken, simpelweg omdat er niet voldoende geld is. Daarom zijn we een campagne gestart met de oproep 'Laat ons niet kiezen'. In advertenties en radiospotjes wordt opgeroepen om geld te doneren.

geefvoorbeelden.jpg
Dit zijn een aantal geefvoorbeelden die we aanschaffen na het krijgen van donaties.  

Wat doen we met de donaties?

Met het geld dat is opgehaald worden vluchtelingen voorzien van voedsel, schoon drinkwater, huisvesting en medische zorg. Denk hierbij aan vluchtelingen in Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek, Oekraïne. Maar ook aan vluchtelingen in het Middenlandse Zee gebied en in Nederland. Het Rode Kruis hoopt door meer hulp te kunnen bieden in de conflictgebieden en hun regio's te voorkomen dat mensen een levensgevaarlijke tocht naar Europa moeten maken.

Maar ook in Nederland helpt het Rode Kruis nu bij de opvang van vluchtelingen, Welkom Winkels voor mensen die spullen willen doneren, het verstrekken van  hulpgoederen zoals kleding en hygiëne-artikelen, EHBO-posten bij opvangcentra en contactherstel. Een substantieel deel van de donaties op giro 6868 zal naar de noodhulp in Nederland gaan.

60 Miljoen mensen op de vlucht 

60 Miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, huisvesting, voedsel en medische zorg. Laat ons niet kiezen.

Of geef op Giro 6868, IBAN-nummer NL83 INGB 0000 0068 68 (6 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.