Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Twee Rode Kruis-hulpverleners gedood in Jemen
2 september 2015 |

Twee Rode Kruis-hulpverleners gedood in Jemen

#GeweldJemen - Twee Rode Kruis-hulpverleners zijn doodgeschoten in Jemen op 2 september 2015. Ze reisden samen met collega’s in een konvooi tussen Saada en Sanaa toen de aanval plaatsvond.

JemenPuinhoop.jpg
 Het is moeilijk te zeggen wat voor consequenties deze onbegrijpelijke daad heeft voor de Rode Kruis-werkzaamheden in Jemen.   

"Het Rode Kruis veroordeelt het met de sterkst mogelijke bewoordingen dat er opzettelijk wordt geschoten op onze medewerkers", zegt hoofd van de Rode Kruis-delegatie in Jemen Antoine Grand. Op dit moment gaan we ervan uit dat er 1 schutter was die het vuur opende op het konvooi. Een hulpverlener overleed ter plaatse en de tweede overleed in het ziekenhuis. De vrijwilligers werkten als hoofd-officier en chauffeur. Beiden kwamen uit Jemen.

Onbegrijpelijke daad
"We moeten ons staande houden als team en dit verschrikkelijke incident verwerken", zegt Grand. Hij vindt het moeilijk te zeggen wat deze onbegrijpelijke daad voor consequenties heeft voor de Rode Kruis-werkzaamheden in Jemen. "Wij zijn in gedachten bij de nabestaanden van onze collega's en leven met hen mee", zegt Grand. Het is nog niet duidelijk wie de aanval heeft uitgevoerd.  

Giro6868
Het geweld in Jemen maakt enorm veel slachtoffers onder burgers. Om hen te helpen met eerste levensbehoeften en medische hulp heeft het Rode Kruis giro 6868 geopend. Doneer nu op NL83 INGB 0000 0068 68 (6 nullen), o.v.v. Geweld in Jemen, ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag. Of doneer via de rode button.