Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Twee Rode Kruis-vrijwilligers gedood in Jemen
1 oktober 2015 |

Twee Rode Kruis-vrijwilligers gedood in Jemen

​​Het Internationale Rode Kruis is geschokt en bedroefd door de dood van twee vrijwilligers van de Jemenitische Rode Halve Maan.

Vlag halfstok 615.jpg 

 Bij elk kantoor van het Rode Kruis hangt de vlag halfstok

Qaed Faisal, 28, en Omar Fareh, 31, werden gedood, samen met andere burgers tijdens een luchtaanval in de Al-Swaida gebied van Taiz. Op dezelfde dag werden meer dan 130 mensen gedood bij een luchtaanval tijdens het bijwonen van een bruiloft feest in de Al-Mocha gebied van Taiz.

"Het is een andere tragische gebeurtenis voor ons allemaal bij het Rode Kruis. Sinds maart hebben we een totaal van acht medewerkers en vrijwilligers in Jemen verloren," zei Fuad Al-Makhazy, secretaris-generaal van de Jemenitische Rode Halve Maan. De twee laatste slachtoffers waren al meer dan acht jaar vrijwilliger bij de YRCS.​

Jemen onder vuur

Al meer dan zes maanden lijdt Jemen onder willekeurige luchtaanvallen en beschietingen die aan vele burgers het leven kosten. De veiligheidssituatie in Jemen, in combinatie met de terugkerende aanvallen op humanitaire hulpverleners, vormen een beperking voor hulpverlening in het veld en belemmeren de levensreddende humanitaire hulp.

De Jemenitische Rode Halve Maan, het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) en de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen (IFRC) zijn eensgezind in hun oproep om burgers tijdens conflicten te beschermen en om humanitaire en medische werknemers toe te staan om hun taken in veiligheid uit te voeren.
​​​​