Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Tweede konvooi humanitaire hulp geleverd in Syrische steden
15 januari 2016 |

Tweede konvooi humanitaire hulp geleverd in Syrische steden

#ConflictSyrië - Het Rode Kruis is erin geslaagd om een tweede konvooi met humanitaire hulp te leveren in Madaya, Kefraya en Foua. Meer dan 200 vrijwilligers hebben zich hiervoor ingezet.


SARC-bewerkt.jpg
 Honderden vrijwilligers helpen tijdens het leveren van het tweede konvooi. (Foto: Zaher Barazi, SARC)

Het is ons gelukt in samenwerking met de Verenigde Naties om op 14 januari een tweede konvooi te leveren in Madaya, Kefraya en Foua. Naar Madaya gingen 45 vrachtwagens geladen met voedsel, winterse kleding, schooltassen, dekens, zeep en waspoeder. 40.000 mensen kunnen hier gebruik van maken. Naar Kefraya en Foua gingen 18 vrachtwagens met hulpgoederen voor 20.000 mensen.

SARC-2-bewerkt.jpg

 Deze vrachtwagens zitten vol met goederen voor de verzwakte Syriërs. (Foto: Zaher Barazi, SARC)

Meisje naar kinderziekenhuis

Een medische team ging mee met het konvooi naar Madaya en verleende zorg aan zieke en verzwakte Syriërs. Wanneer het nodig was brachten de vrijwilligers mensen naar het ziekenhuis. De afgelopen dagen is onder andere een ernstig verzwakt meisje naar een kinderziekenhuis in Damascus geëvacueerd.

Syrisch-Meisje-Madaya.png
 Het Rode Kruis in Syrië plaatste 12 januari op Twitter deze foto van het zieke meisje dat naar een kinderziekenhuis is gebracht.

Meer toegang

Meer 200 vrijwilligers hebben zich ingezet om te helpen bij het leveren van het tweede konvooi. Wij willen graag vaker toegang krijgen tot de Syrische steden om de verzwakte bevolking te helpen. Op 13 januari hebben we daarom een oproep gedaan om het belegeren van de steden te stoppen.

Help de Syriërs!

De vijfde winter van het conflict in Syrië is aangebroken. In veel steden en dorpen heerst armoede en mensen hebben een gebrek aan basisbehoeften zoals eten, drinken, medicijnen en brandstof. Wil jij hen helpen? Doneer dan nu op NL83 INGB 0000 0068 68 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis, onder vermelding van Syrië.