Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Urbanathlon en Rode Kruis samen sterk voor Amsterdamse minima
3 juli 2012 |

Urbanathlon en Rode Kruis samen sterk voor Amsterdamse minima

De Men’s Health Urbanathlon en het Rode Kruis Amsterdam slaan de handen ineen om The Great Escape mogelijk te maken. The Great Escape zet zich in om in de zomer van 2013 zoveel mogelijk gezinnen met kinderen uit Amsterdam een vakantieweek aan te bieden.

Na New York, Sydney en Johannesburg verovert de Men’s Health Urbanathlon zondag 16 september ook Amsterdam. Een unieke cityrun, waarbij 4.500 deelnemers een traject van 14 kilometer hardlopend afleggen en onderweg verschillende obstakels moeten nemen. Doel van de dag: een sportieve belevenis, waarbij de opbrengst ten goede komt aan het project The Great Escape van het Rode Kruis.

Extra sportieve dimensie

De cityrun vindt plaats in één van de meest uitdagende en fotogenieke gebieden van Amsterdam. Zo’n 4.500 deelnemers leggen hardlopend een traject van 14 kilometer af, dat hen via het Oostelijk Havengebied en het KNSM eiland en Java-eiland naar het Scheepvaartmuseum en NEMO zal leiden. Uniek is dat de deelnemers dwars over het terrein van de Koninklijke Marine gaan, doorgaans hermetisch afgesloten voor burgers.  Extra sportieve dimensie zijn de obstakels die de deelnemers moeten nemen. Zoals de Rush Hour , waarbij de deelnemers door tramstellen moeten lopen. Of de Wall Street, een klauterpartij over een 2,5 meter hoge muur. 

Onvergetelijke vakantie

De opbrengst van de Urbanathlon is bestemd voor The Great Escape. Een project van het Rode Kruis Amsterdam.  De meeste Nederlanders gaan elk jaar op vakantie. Voor meer dan 36.000 kinderen en hun gezinnen uit Amsterdam gaat dat niet op omdat zij op of onder de armoedegrens leven. Al jaren maakt het Rode Kruis Amsterdam zich sterk voor deze kwetsbare gezinnen en verzorgt voor hen een onvergetelijke vakantieweek in de zomer, zodat ze even kunnen ontsnappen aan de zorgen van alledag. Met de opbrengst van de Urbanathlon hoopt het Rode Kruis in de zomer van 2013 extra veel gezinnen van een welverdiende vakantie te kunnen laten genieten.

Via urbanathlon.rodekruis.nl urbanathlon.rodekruis.nl kunnen de urban racers van de Urbanathlon een actiepagina maken en hun netwerk enthousiasmeren om een donatie te doen.

120703 Urbantathlon.JPG