Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Verkoop vakantieschip J. Henry Dunant gaat volgende fase in
24 juni 2016 |

Verkoop vakantieschip J. Henry Dunant gaat volgende fase in

​#Vakantieschip – Vakantieschip J. Henry Dunant is onder voorbehoud verkocht. Rode Kruis directeur Gijs de Vries en de eigenaar van reisspecialist Four Seasons Travel Group Cees van Pelt hebben een voorlopig overnamecontract getekend. Er moet nog aan een aantal voorwaarden voldaan worden en dan is de overname echt een feit.

Ondertekening handschudden Gijs en Kees - 14 juni 16.jpg
  Links directeur Gijs de Vries en rechts de eigenaar van reisspecialist Four Seasons Travel Group Cees van Pelt. (Foto: Rode Kruis)

De belangrijkste voorwaarden waaraan nog voldaan moet worden, hebben te maken
met de gevolgen voor het personeel en advisering door de Ondernemingsraad. Er zijn inmiddels gesprekken met beroepskrachten gevoerd en de Ondernemingsraad is geïnformeerd. Een definitieve overname komt dus steeds dichter bij.

Behoud huidig concept van het schip

Als de overname definitief wordt, gaat Four Seasons Travel Group vanaf 1 januari 2017 de Bijzondere Vakanties uitvoeren. Rode Kruis-gasten kunnen dus van een vaarvakantie op het schip blijven genieten. De nieuwe eigenaar wil ook graag met Rode Kruis-vrijwilligers blijven varen. Een volgende stap is dan ook een kennismaking tussen de nieuwe eigenaar en vrijwilligers van het vakantieschip, zoals tijdens de vakantiecoördinatorendag op 8 oktober en tijdens districtbijeenkomsten in het land.

Het Rode Kruis en Four Seasons Travel Group gaan verder aan de slag om de overname rond te krijgen. In september verwacht het Rode Kruis meer over de voortgang van de verkoop te kunnen berichten. Dan zal ook de vakantiebrochure en het vaarschema voor 2017 verspreid worden.

Lees hier het antwoord op veelgestelde vragen over de mogelijke overname.

Artikel delen?