Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Verloren kinderen krijgen hulp Rode Kruis bij Sinterklaasintocht
16 november 2012 |

Verloren kinderen krijgen hulp Rode Kruis bij Sinterklaasintocht

Het Nederlandse Rode Kruis gaat zich naast de EHBO-hulp tijdens de sinterklaasintocht in Roermond nu ook richten op de hulp aan ouders die hun kind zijn kwijtgeraakt. Daarvoor wordt een nieuw alarmsysteem via de mail geïntroduceerd.

Kinderen herenigen met ouders
Vorig jaar raakten tijdens de intocht in Dordrecht relatief veel ouders hun kind kwijt of kinderen hun ouders. Om in dat soort situaties kinderen zo snel mogelijk te herenigen met hun ouders, seint het Rode Kruis via de mail direct alle hulpdiensten in als er een kind is gevonden. Het gaat dan om politie, brandweer, ambulancepersoneel en de gemeente.

Eerste hulpposten
Als ouders hun kind zoeken, kunnen ze naar de vier eerstehulpposten waar ze dan snel te horen krijgen of er een kind is gevonden. In totaal zijn er zaterdag tijdens de intocht in Roermond 50 Rode Kruis medewerkers actief in de stad, waar volgens de hulporganisatie 100.000 mensen worden verwacht.
 
Kleine verwondingen
De Rode Kruishulpdiensten worden ook nadrukkelijk ingezet als mensen kleine verwondingen oplopen. Via een speciaal verbindingsnetwerk wordt iedereen doorverwezen naar de vier Rode Kruisposten, ook door de 112-alarmcentrale. Zo wil de gemeente voorkomen dat andere hulplijnen overbelast raken.