Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Vijf krachtige vrouwen tijdens de inmiddels vier jaar durende Syrische oorlog
6 maart 2015 |

Vijf krachtige vrouwen tijdens de inmiddels vier jaar durende Syrische oorlog

​#InternationaleVrouwendag - De oorlog in Syrië is inmiddels vier jaar bezig en heeft nog steeds grote impact op burgers. Velen zijn naar kampen in buurlanden gevlucht. Het Rode Kruis is onder de indruk van de veerkrachtige vrouwen, en zet ze vandaag op Internationale Vrouwendag, even in het zonnetje.  

Diala.jpg 

Dit is Diala. Een Syrische vluchteling uit Al Hasaka (Noord-Syrië). Ze verblijft nu in het Iraakse vluchtelingenkamp Darashakran. Vijf maanden geleden baarde ze haar baby in een van de tenten. Ze hoopt zo spoedig mogelijk met haar kind terug te keren naar Syrië. (Foto: Wassem Al Bakri)

Siba.jpg
 Twee jaar geleden vluchtte Siba vanuit Syrië naar Turkije. De situatie in haar moederland blijft gevaarlijk. Daarom heeft ze besloten voor een lange tijd in Turkije te blijven. Ze heeft Turks geleerd en werkt inmiddels bij Vodafone. (Foto: Turkse Rode Halve Maan)

Sabah.jpg  De 53-jarige vluchteling Sabah verblijft met haar vijf zonen in het Iraakse kamp Darashakran. Ze heeft geen man meer, hij overleed na een lang ziekbed in Syrië. Sabah mist haar geboorteland. Zodra het kan zal ze met haar zoons terugkeren. (Foto: Wassem Al Bakri) 

Sara.JPG 

De Syrische studente Sara vluchtte twee jaar geleden naar Turkije. Ze houdt zich vooral bezig met de kinderen. "Ik ben bang dat ze hun connectie met Syrië verliezen en probeer dat tegen te gaan door me in te zetten als vrijwilliger," zegt ze. (Foto: Turkse Rode Halve Maan)  

p-TUR0157.jpgMeryem werkt voor de Rode Halve Maan in Urfa. Dit is een Syrisch vluchtelingenkamp in Turkije. Ze vermaakt de kinderen en praat met hen. "Ik probeer te voorkomen dat kinderen zich gaan vervelen. Daarom organiseer ik allerlei activiteiten voor hen." Ook vindt Meryem het belangrijk dat ze over hun gevoelens spreken zodat ze de nare gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt kunnen verwerken. (Foto: Turkse Rode Halve Maan)