Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Vrijwilliger Rob (72) is er maar druk mee: “Ik ben vaak zeven dagen per week in de weer!”
14 april 2017 |

Vrijwilliger Rob (72) is er maar druk mee: “Ik ben vaak zeven dagen per week in de weer!”

​​​​​​​​​​​Deze maand wordt hij 72, maar achter de geraniums zitten? Daar moet vrijwilliger Rob van Dam echt niet aan denken. De pensionado is logistiek beheerder bij het Rode Kruis. Zeker vijf dagen in de week zet hij zich in. "Vaak zelfs zeven", vertelt hij. "Je moet een beetje gek zijn om dit te doen."  

Rob1goed.png
Foto: Ferry Knijn

Het magazijn in Boskoop. Daar is Rob het merendeel van de week te vinden. Het is één van de twee logistieke centra van het Rode Kruis. Vanuit daar vervoert de voormalig taxichauffeur onder andere veldbedden, brancards, EHBO-rugzakken en aggregaten. 

Vluchtelingen

Rob zal de vluchtelingenstroom begin 2015 nooit vergeten. "Bedjes van het ene asielzoekerscentrum naar het andere vervoeren. En meer van dat soort dingen. Binnen enkele maanden reden we 20.000 kilometer en we waren zeker 60 uur per week in de weer."

Rob2goed.png​Foto: Ferry Knijn 

Lintje

Onlangs werd Rob geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Een bedankje voor zijn vele werk. De Alphenaar is blij met het lintje, maar benadrukt dat hij het absoluut niet daar voor doet. "Ik hoef geen roem. Ik wil gewoon mensen helpen", zegt hij. "Het is een virus. Ik kan er ook niks aan doen." ​

​Word ook vrijwilliger

Het Rode Kruis is natuurlijk super blij met de tomeloze inzet van Rob. Wil jij ons vrijwilligersteam ook komen versterken? Bekijk onze vacatures en meld je aan! 


 

​​​​


 

Artikel delen?