Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Vrijwilliger Rode Kruis gedood tijdens werk in Syrië
25 april 2012 |

Vrijwilliger Rode Kruis gedood tijdens werk in Syrië

Een vrijwilliger van de Syrische Rode Halve Maan is dinsdagavond tijdens zijn werk op het leven gekomen. De ambulance waarin hij reed werd beschoten. Drie andere hulpverleners raakten gewond. 

 

Derde incident in korte tijd

De ambulance was onderweg van Damascus naar Duma om gewonden te helpen. Dit is het derde incident in acht maanden waarbij een medewerker van de Rode Halve Maan om het leven is gekomen tijdens werk. Op de ambulance waarmee de hulpverleners onderweg waren was het embleem van de Rode Halve Maan duidelijk zichtbaar. Het Rode Kruis veroordeelt elke aanval op voertuigen die zijn voorzien van het Rode Kruis- of Rode Halve Maanembleem.  

Met gevaar voor eigen leven

Het Nederlandse Rode Kruis reageert geschokt op het overlijden van de vrijwilliger en heeft haar medeleven betuigt. Onlangs zijn er tijdens het bezoek aan de Syrische collega’s gesprekken opgenomen met veelal jonge vrijwilligers van de Rode Halve Maan. Daaruit blijkt hoe gedreven en met gevaar voor eigen leven deze vrijwilligers hulp verlenen aan de slachtoffers van het geweld in Syrië.
 
Doneer direct