Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Halve Maan Bangladesh redt levens na overstromingen
9 juli 2012 |

Rode Halve Maan Bangladesh redt levens na overstromingen

Het zuidoosten van Bangladesh wordt al sinds eind juni geteisterd door onophoudelijke regen. Met verwoestende overstromingen en aardverschuivingen als gevolg. Het Cox's Bazaar district is een van de zwaarst getroffen gebieden. Hier kwamen door de overstromingen al meer dan 50 personen om het leven.

 
Volgens inwoners steeg het water in twee dagen tot zeven meter hoogte. Het water liet een spoor van vernieling achter. Huizen werden weggevaagd, wegen raakten beschadigd en honderden mensen bleven achter zonder voedsel en onderdak. 
 
bangladesh-overstromingen.JPG

Hulp van de Rode Halve Maan

De Rode Halve Maan in Bangladesh biedt slachtoffers hulp. Vrijwilligers en medewerkers startten zoek- en reddingsacties op en deelden hulpgoederen uit, zoals rijst en kleding. Ook werden meer dan 20 mensen gered.

Volgens vrijwilliger Delowar meldden zich na de overstromingen direct 30 vrijwilligers aan om hulp te bieden: "Toen het waterpeil begon te stijgen, zijn we naar het kantoor van het Rode Kruis gegaan om voedselpakketten klaar te maken. De volgende ochtend stonden we al met onze knieën in het water en verleenden we hulp in acht wijken van Cox’s Bazaar district.”

Het Internationale Rode Kruis heeft  ruim 200.000 euro  toegekend aan de Rode Halve Maan in Bangladesh voor de hulp aan 25.000 getroffenen. overstromingen bangladesh.JPG