Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Wat doet het Rode Kruis voor vluchtelingen?
18 september 2015 |

Wat doet het Rode Kruis voor vluchtelingen?

#Vluchtelingen - Mensen op de vlucht voor conflict en oorlog zijn vaak alles kwijtgeraakt. Zij hebben geen dak boven het hoofd, geen eten, geen schoon drinkwater en geen toegang tot sanitaire voorzieningen. Zij lieten niet alleen hun huis achter, maar ook dierbaren - en hun bron van inkomsten. Dit maakt hen voor de eerste levensbehoeften volledig afhankelijk van hulpverlening.

​​

Nationale hulp vluchtelingenopvang RK ZAKELIJK 615.jpg

Een overzicht van alle activiteiten voor de vluchtelingen in Nederland. (Beeld: Rode Kruis)

Het Rode Kruis helpt mensen die als vluchteling naar ons land komen en onze zorg nu hard nodig hebben. Dit doen wij voor de vluchtelingen in Nederland.

1. Het Rode Kruis zorgt voor eerste noodopvang. We helpen bij het opzetten en inrichten van noodopvanglocaties. ​

2. Het Rode Kruis opent Welkom Winkels. Hier kunnen mensen in het land kleding voor de vluchtelingen inleveren. Wij zorgen ervoor dat de kleding wordt gesorteerd en gedistribueerd richting het asielzoekerscentrum in de regio.  

 
3. We verlenen medische zorg bij de verschillende noodopvanglocaties. Er zijn EHBO’ers en verpleegkundigen aanwezig.

4. We krijgen hulp vanuit ons burgerhulpnetwerk Ready2Help. Hierdoor hebben we al veel helpende handen kunnen inzetten bij verschillende acties voor vluchtelingen.

 
5. We bieden bevolkingszorg. Dat is de opvang, verzorging en begeleiden van vluchtelingen.

 
6. Vluchtelingen die in alle chaos het contact met familieleden zijn kwijtgeraakt krijgen hulp. Het Rode Kruis helpt door wereldwijd familieleden op te sporen en te zorgen voor contactherstel.

7. We ondersteunen vele initiatieven waarbij we publiek en bedrijven samenbrengen aan de vraag van de asielzoekerscentra. 

 
Het Rode Kruis helpt niet alleen in Nederland, ook langs de vluchtroutes in Europa bieden wij hulp waar we kunnen.

60 Miljoen mensen op de vlucht 

60 Miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, huisvesting, voedsel en medische zorg. Laat ons niet kiezen. 

Of geef op Giro 6868, IBAN-nummer NL83 INGB 0000 0068 68 (6 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.​

 

Artikel delen?