Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Welkom Winkels: waar, wat en wanneer
9 september 2015 |

Welkom Winkels: waar, wat en wanneer

#Vluchtelingen - Nederlanders komen massaal op de been om de vluchtelingen in Nederland te helpen waar ze kunnen.  Mensen die spullen willen geven  kunnen vanaf deze week terecht in de Welkom Winkels. Vandaag, 9 september 2015, opende de winkel in Roermond. Bekijk de meest actuele informatie over de Welkom Winkels: waar zijn de Welkom Winkels te vinden en wat hebben ze nodig

Welkom winkel Goes.jpg 

 

Al snel na de opening stroomden de spullen in Welkom Winkel Goes binnen.

Foto: Marcelle Davidse

 

Het Rode Kruis, COA en vluchtelingenwerk krijgen veel vragen van mensen die willen weten hoe ze kunnen helpen. Er is op dit moment een overvloed aan knuffels en ook levensmiddelen zijn niet nodig. Asielzoekers in Nederland hebben vooral behoefte aan warme winterkleding voor mannen, fietsen en toiletartikelen.  Hieronder een overzicht van waar en wanneer je spullen kunt doneren en welke spullen vooral nodig zijn. Via www.hulpvoorvluchtelingen.nl​ en social media zal het Rode Kruis communiceren aan wat voor spullen er behoefte is. 

60 Miljoen mensen op de vlucht 

60 Miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, huisvesting, voedsel en medische zorg. Laat ons niet kiezen.

Of geef op Giro 6868, IBAN-nummer NL83 INGB 0000 0068 68 (6 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.