Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Young professionals in actie op de Filipijnen
2 mei 2014 |

Young professionals in actie op de Filipijnen

27 jaar en 240 mensen aangestuurd tijdens de 4 rampen.

Brian Kae Enriquez is pas 27 jaar maar een heel belangrijk lid van het Filipijnse Rode Kruis. Vooral als het gaat over het verzorgen van water en sanitatie (hygiëne, toiletten) bij rampen. In 2013 stuurde Brian een noodhulpteam van 240 leden aan tijdens de 4 grote rampen in het land: de Bohol aardbeving, de Luzon overstromingen, de Zamboanga crisis en Tyfoon Haiyan.


Zijn werk voor het Rode Kruis is een goed voorbeeld hoe de organisatie young professionals aanspoort om zich in dit soort werk te specialiseren. Brian begon namelijk als vrijwilliger en is in de afgelopen jaren steeds verder getraind door het Rode Kruis.


Hij werkt nu samen met Akbar Prasetya, werkzaam bij het Rode Kruis in Indonesië en ook verantwoordelijk voor water en sanitatie bij rampen. De landen hebben bij rampen met vergelijkbare omstandigheden en uitdagingen te maken. Bijvoorbeeld het verspreiden van materiaal, als een ramp toeslaat, over alle eilanden.

Het Indonesische Rode Kruis heeft de afgelopen 4 jaar maar liefst 300 teams getraind in het voorzien van water en sanitatie bij rampen. En nu wordt deze nuttige kennis uitgewisseld met Enriquez.

filipijnen.jpg

Na tyfoon Hayan was er vooral grote behoefte aan drinkwater.