Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Directeur-generaal van het Internationale Rode Kruis in Nederland
9 januari 2013 |

Directeur-generaal van het Internationale Rode Kruis in Nederland

De directeur-generaal van het Internationale Rode Kruis, Yves Daccord, is in Nederland. Donderdag 10 januari is hij te gast in de debattenreeks “Changing Humanitarian Aid”. In het Humanity House in Den Haag spreekt en debatteert hij over de onafhankelijkheid in de internationale hulpverlening.

Bijzondere gasten

Bij het debat zijn nog twee bijzondere gasten aanwezig: Generaal b.d. Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten, en Hugo Slim (Oxford Institute for Ethics).

Volg het debat

Benieuwd wat Yves Daccord en de andere gasten hierover zeggen? Het debat begint om 15.30 uur is op deze pagina van het Humanity House live te volgen.

Lezing over hedendaagse oorlogsvoering

’s Avonds is Yves Daccord te gast in het Felix Meritis in Amsterdam. Hier geeft hij een lezing over de visie van het Rode Kruis op de hedendaagse oorlogsvoering. Wat is de rol van het rode Kruis in die conflicten? Zijn de beroemde kernwaarden: onafhankelijkheid, neutraliteit en onpartijdigheid nog van deze tijd? Is het verlenen van humanitaire hulp niet gewoon politiek geworden?

Meeste kennis over conflicten

Bij alle grote conflicten in de wereld treedt het Internationale Rode Kruis op: als hulpverlener in Syrië en in Congo, als bemiddelaar in Colombia en als bewaker van het oorlogsrecht in Gaza. Geen organisatie ter wereld kent de conflicten van zo nabij als het Rode Kruis. De organisatie zit als een spin in het web en onderhandelt met zowel regeringen als humanitaire NGO's.
Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn
Yves Daccord ICRC