Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Zieke kinderen uitgezwaaid door Prinses Margriet (video)
7 oktober 2010 |

Zieke kinderen uitgezwaaid door Prinses Margriet (video)

Tien zieke kinderen zijn donderdag vertrokken voor een bijzondere vakantie naar het Walt Disney World Resort in het Amerikaanse Orlando. Het reisgezelschap van de Martinairreis van het Rode Kruis werd in de vroege ochtend op luchthaven Schiphol uitgezwaaid door Prinses Margriet.

 
De zieke kinderen met broertjes en zusjes vlak voor vertrek op Schiphol.
 
De reis naar Orlando is dit jaar extra bijzonder, omdat het gaat om het 40-jarig jubileum voor bijzondere vakanties van het Nederlandse Rode Kruis en Martinair. Tien (chronisch) zieke kinderen beleven de komende vier dagen samen met hun ouders, broertjes en zusjes een bijzondere vakantie in Orlando. Twee dagen vol avontuur in de verschillende parken van Walt Disney. Om de gasten de juiste zorg te bieden tijdens de vakantie gaan er een arts en vier verpleegkundigen van het Rode Kruis mee.
 
Martinair maakte in september bekend dat het eind 2011 stopt met passagiersvluchten. De veertigste reis van het Rode Kruis en Martinair is dan ook de laatste. Dit jaar gaat de reis voor de tweede keer naar Orlando. Daarvoor was Mallorca jarenlang de eindbestemming. Eerder vloog Martinair voor Rode Kruis-gasten naar onder andere Wenen, Praag, Dublin en Parijs.  
 
Bekijk onderstaand filmpje met beelden rond het vertrek.