Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws "Zit véél lekkerder dan de huidige kleding"
24 december 2015 |

"Zit véél lekkerder dan de huidige kleding"

#NieuweKleding - De vrijwilligers van het Rode Kruis worden vanaf januari 2016 geleidelijk in nieuwe kleding gestoken. De nieuwe outfit is een grote verbetering ten opzichte van de huidige Rode Kruis-kledij. Helly Hansen heeft gezorgd voor het sportieve ontwerp en de kleding wordt geleverd door Company2Wear.

Nieuwe Kleding-1.jpg

 Wij hebben bij het ontwerp zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen en input van vrijwilligers die via een speciale kledingenquête in kaart zijn gebracht. (Foto: Rode Kruis)

“Heerlijk, super, écht heerlijk. Lekker warm, mooie stof, licht materiaal, echt Helly Hansen. Ik kan niet wachten tot ik er in kan werken! Echt chique!” zegt Rode Kruis-vrijwilliger Yvonne die bij de pas-sessie van de nieuwe Rode Kruis-kleding aanwezig is. De nieuwe outfit is comfortabeler, eigentijds, heeft een dameslijn, is waterdicht ademend en winddicht.

Thermo-ondergoed

Het standaard EHBO-tenue bestaat uit een jas, een broek, een fleecevest en een polo met korte mouw. Daarnaast zijn extra items beschikbaar, zoals een pet, bodywarmer, werkschoenen en thermo-ondergoed. Voor de EHBO-biketeams zijn er fietshelmen, maar ook een aparte broek, die beter geschikt is voor gebruik op de fiets.
Yvonne.jpg
Yvonne is helemaal happy met de nieuwe kleding! (foto: Rode Kruis)

Broek is donkergrijs

De nieuwe kleding is niet van kleur veranderd. De huidige lichtgrijze broek is wel donkergrijs geworden. Daarnaast is de accentkleur lichtblauw toegevoegd, beiden in lijn met onze huisstijl. Rode Kruis-vrijwilliger John is zeer te spreken over de nieuwe kleding: “Zit lekker, véél lekkerder dan de huidige kleding. Ik vind het helemaal super. Wel mis ik de kniebeschermers. We moetenveel op onze knieën zitten, ben bang dat de broek dan wel beschadigt.”

Hilde.jpg
 Hilde straalt in het nieuwe uniform. (foto: Rode Kruis)

Wensen uit kledingenquête

Wij hebben bij het ontwerp zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen en input van vrijwilligers die via een speciale kledingenquête in kaart zijn gebracht. De nieuwe jas heeft bijvoorbeeld op hun verzoek een binnenzak en een speciale lus waar portofoons aan bevestigd kunnen worden. Dat geldt ook voor de organisatielogo’s op de zijkant van mouwen en broekspijpen, voor herkenbaarheid van opzij.  Op basis van een draagtest is de kleding verder aangepast en verbeterd. Criteria als kwaliteit, duurzaamheid en pasvorm waren daarbij leidend.
 
Zie hier​ een filmpje over de nieuwe outfit

Wil jij ook vrijwilliger worden en zo'n mooi uniform dragen? Meld je hieronder aan.