Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Zorghotels Rode Kruis lijken gered door overname
10 april 2012 |

Zorghotels Rode Kruis lijken gered door overname

De Rode Kruis zorghotels De Valkenberg en Hotel IJsselvliedt lijken gered. Op dit moment is de organisatie in gesprek met twee partijen over een mogelijke overname van de zorghotels in Rheden en Wezep. Hierdoor lijkt sluiting van de baan. Om de begroting sluitend te krijgen moet de organisatie bezuinigen. De regiokantoren moeten daardoor inkrimpen. 


​Voor overname van zorghotel De Valkenberg in Rheden is het Rode Kruis in gesprek met De Gouden Leeuw Groep. Een zorgorganisatie met expertise op het gebied van zorghotels en de mogelijkheden van tijdelijk verblijf. Over de overname van Hotel IJsselvliedt in Wezep voert het Rode Kruis onderhandelingen met de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk. Deze stichting heeft 50 jaar ervaring heeft met het exploiteren van aangepaste groepshotels. En organiseert vakanties voor mensen die in meer of mindere mate afhankelijk zijn van zorg. 

Besluit in juni

Naar verwachting leiden de overnames tot beperkte personele consequenties. Ook zullen er weinig tot geen gevolgen zijn voor hulp aan de gasten en voor vrijwilligers die de hulp mede mogelijk maken. In juni moet de ledenraad van het Rode Kruis akkoord geven over het voortzetten van de besprekingen met beide partijen.

Structureel tekort

Het Rode Kruis heeft al enkele jaren te maken met een structureel tekort op de begroting. Om te voorkomen dat dit in de toekomst tot financiële problemen leidt moet de organisatie flink bezuinigen. Het kostendekkend maken van de eigen zorghotels voor bijzondere vakanties was een van de belangrijkste maatregelen. 
Ook op de zeven regiokantoren van het Rode Kruis gaat de organisatie bezuinigen. Het personeel is dinsdag op de hoogte gesteld. 

Meer informatie: 


​​​