Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 19e Nationale Rode Kruis Bloesemtocht groot succes
21 april 2011 |

19e Nationale Rode Kruis Bloesemtocht groot succes

Zaterdag 16 april 2011 vond de 19e editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht plaats. De tocht heeft maar liefst 100.000,- euro opgebracht. De opbrengst van de Bloesemtocht ging dit jaar naar  Bijzondere Vakanties. Het geld zal vooral besteed worden aan de psychogeriatrische weken. Tijdens deze speciale weken ontvangen we op onze vakantieaccommodaties gasten met een psychogeriatrische aandoening (dementie) samen met hun partner. We nemen de mantelzorger veel zorg uit handen, zodat die helemaal tot rust kan komen.

​Ruim 31.000 wandelaars

Zaterdagmorgen begonnen 31.700 wandelaars aan hun wandeltocht in Geldermalsen. De wandelaars konden volop genieten van het zonovergoten Lingelandschap. De volgende bloesemtocht is op zaterdag 21 april 2012. Bekijk hier alvast onderstaand filmpje voor een goede impressie van de dag.
 

Organisatie

De Bloesemtocht wordt door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht georganiseerd in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis, de KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland en de ANWB. De Bloesemtocht komt tot stand door de steun van vele sponsors en de inzet van honderden vrijwilligers. meer informatie vindt u op de website www.rodekruisbloesemtocht.nl.