Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Bijzonder nalatenschap bij omroep MAX op 19 april
18 april 2011 |

Bijzonder nalatenschap bij omroep MAX op 19 april

In de zesdelige tv-serie De Nalatenschap wordt in elke aflevering de afwikkeling van een nalatenschap gevolgd waarbij het leven, dat de overledene heeft geleefd, zich ontvouwt voor de camera. We horen de persoonlijke verhalen die schuil gaan achter het huis en de inboedel. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het goede doel dat in de nalatenschap is opgenomen.

De Nalatenschap

Op dinsdag 19 april zond omroep Max het programma De Nalatenschap uit. In deze aflevering was mevrouw van der Velde te zien. Zij heeft besloten het Rode Kruis in haar testament op te nemen. 
 
Jarenlang werkt mevrouw van der Velde als gezinsverzorgster, hiervoor volgt ze een verpleegstersopleiding. Zo komt ze in contact met het Rode Kruis, en besluit ze dit goede doel op te nemen in haar testament. Samen met Eric van Leeuwen van het Rode Kruis wikkelt erfenisafwikkelaar Oscar Balkenende de nalatenschap af. Daarbij stuiten ze op spullen met een grote historische waarde. Bent u benieuwd naar dit verhaal? Bekijk de aflevering van dinsdag 19 april online.

Schenken via testament 

Voor veel mensen is de stap om bij de notaris hun nalatenschap vast te leggen, heel groot. Toch hebben steeds méér mensen de wens na hun dood iets te betekenen voor een ander door hun geld of bezittingen na te laten aan een goed doel.  Op onze website kunt u meer informatie vinden over schenken via testament.