Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Contact met mensen in Japans rampgebied
11 maart 2011 |

Contact met mensen in Japans rampgebied

Duizenden mensen in Japan hebben het contact met hun familieleden verloren door de aardbeving en de tsunami. Vooral de regio’s Miyagi, Fukushima, Tochigi en Ibaraki zijn zwaar getroffen.

 
Het Internationale Rode Kruis heeft samen met het Japanse Rode Kruis een speciale Family Links website geopend om mensen te helpen die het contact met hun familieleden en vrienden willen herstellen.
 
Personen in Japan en in het buitenland kunnen zich registreren op de website om hun familie en vrienden te laten weten dat ze veilig zijn en om hun huidige contactgegevens door te geven. Personen die hun familieleden zoeken kunnen deze lijst bekijken om informatie te vinden. Ze kunnen ook de namen van familieleden en vrienden registreren om ze te vragen contact met hen op te nemen.
 
 
Personen die familie of vrienden met de Nederlandse nationaliteit in het rampgebied hebben, kunnen daarnaast contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken: 070-3487770.
 
Overige verzoeken om informatie over vermiste personen kunnen gericht worden aan de afdeling Opsporing & Ondersteuning van het Rode Kruis via 070-4455822.