Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Dankbaar werk tijdens Nijmeegse Vierdaagse
21 juli 2011 |

Dankbaar werk tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Van blaren en insectenbeten tot flauwtes of een hartaanval. De Rode Kruis-vrijwilligers zijn onmisbaar tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Zij verlenen Eerste hulp en medische hulp op de momenten dat het nodig is. Vincent Nooren, Annekie Huismans en Anneke Dekker zijn ook vrijwilliger bij het Rode Kruis. Zij zetten zich deze week belangeloos in voor anderen.

 
De 44-jarige Vincent is Coördinator Blaren behandelcentrum Eerste hulp. Vincent heeft als coördinator een belangrijke taak voor de vierdaagse en uiteraard tijdens de vierdaagse. Er zijn twee coördinatoren op het behandelcentrum, waar Vincent er één van is.

VierdaagseVincent.png
Vincent zorgt er samen met de andere coördinator voor dat alles soepel verloopt. Hij houdt toezicht op het hele proces. Natuurlijk kent iedereen zijn of haar taak, maar het is toch altijd goed als iemand toeziet op de regels. Vooral in het drukbezochte blaren behandelcentrum is dat van belang. “De hele dag lopen er zoveel mensen in en uit. Dan moet het hier natuurlijk geen chaos worden.”

Goed georganiseerd

Het is voor Vincent het derde jaar dat hij verbonden is aan de Vierdaagse. Een ander het naar de zin maken is zijn belangrijkste motivatie: “Ik zorg misschien voor kleine details, maar zo draag ik er wel aan bij dat het er in grote lijnen goed uitziet en iedereen goed kan functioneren. Het is vooral leuk om mee te werken in goed georganiseerde organisatie. Processen op mijn werk lopen nog wel eens in de soep. Hier niet. Met zoveel gemotiveerde vrijwilligers is het een stuk makkelijker om het hele proces goed te laten lopen.”
 
Vincent is al 12 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis en naast zijn vrijwilligerswerk op de Vierdaagse is hij ook EHBO instructeur bij afdeling Tholen – Reimerswaal. Daarbij vindt hij het belangrijk dat je als vrijwilliger ook professioneel bent.
 
VierdaagseAnAn.png

Moe maar voldaan

Anneke en Annekie lopen samen hun ronde op wedren (het start en finish terrein van de Vierdaagse). Ze zijn allebei vrijwilliger evenementenhulp bij het Rode Kruis. Samen komen zij in actie voor mensen met flauwtes of een verstuiking. Voor de vierdaagse kenden zij elkaar nog niet. Dat vinden ze dan ook zo leuk aan het vrijwilligerswerk op de Vierdaagse: je leert zoveel leuke mensen kennen! En de saamhorigheid tussen de 400 vrijwilligers van het Rode Kruis is groot. Het is een week lang één grote familie.

“Het is dankbaar werk”, zegt Anneke. “Mensen waarderen je echt. Dat kun je ook wel zien aan de stickers op mijn t-shirt. Een leuke actie van dit jaar, waarbij de wandelaars die zijn geholpen de vrijwilliger kunnen bedanken door een sticker op het shirt te plakken met teksten als ‘Bedankt!’ en ‘Fijn dat je er bent!’. Annekie vult aan: "Het is een week vakantie. Na dit weekje ben ik moe, maar voldaan!”

Volg ons via onze social media kanalen

Wilt u op de hooge blijven van onze activiteiten tijdens de vierdaagdse? Volg ons via:

Interessante links